Introductie en Mycom / Microsoft Office problemen

Door Arokh op donderdag 18 september 2014 22:59 - Reacties (19)
CategorieŽn: algemeen, technologie, Views: 5.651

Hallo allemaal!

Is er een betere manier om een blog te beginnen dan gefrustreerd achter je computer zitten te balen van iets wat je net aan het overkomen is? Ik denk het niet, dus na jaren Tweakblogs gelezen te hebben en soms actief te zijn geweest in de comments van bloggers ben ik eindelijk mijn eigen blog begonnen.

Ik ben al jaren lid van Tweakers, en had een stapeltje karma, dus ik zat al maanden met het idee om zelf ook wat te gaan schrijven, maar omdat ik niet zo'n leuke vertellen ben is het er nooit van gekomen. Maar wat niet is kan nog komen, en zonder iets nieuws te proberen kom je natuurlijk nooit ergens toch?

Ik heet hier Arokh, dus dat ga ik ook maar als naam aanhouden. Ik heb in een grijs verleden (ben nu 31) de middelbare school als volgt overleefd:

1e jaar HAVO/VWO-1
2e jaar HAVO-2 (ik kwam voor alles behalve de talen voor VWO in aanmerking, maar talen zijn daar natuurlijk erg belangrijk)
3e jaar blijven zitten in de HAVO-2 (wederom die talen...)
4e jaar HAVO-3
5e jaar MAVO eindexamen gedaan (in de 3e ging het weer mis met Frans/Duits/Engels) (met 9s geslaagd)
6e jaar HAVO-4 alsnog (studiehuis! joepie, eindelijk van die talen af!)
7e jaar HAVO-5 eindexamen gedaan

na die lange tijd heb ik bij een Hoogeschool een toeristische opleiding gedaan, en ben halverwege overgestapt naar de universiteit waar ik na lang en hard werken mijn master in population studies heb afgerond. Deze opleiding was helemaal in het Engels (wat ik nu net zo beheers als Nederlands) dus het is allemaal nog wel goedgekomen.

Anyway, ik ben nu al een paar jaar wat nare kleine en onzekere baantjes aan het doen omdat ik maar niet vast aan het werk kom. Ben laatst weer met een facultatieve stage begonnen om werkervaring op te doen, maar werk is er gewoon niet lijkt het. Ondanks dat ik 16 sollicitaties per week doe. om GEK van te worden. maar ja.

Goed, wat meer achtergrond over mezelf komt er wel weer in een volgende post, maar nu eerst een berichtje over de aanleiding van deze eerste blog: Office gedoe!

Ik heb een mooie nieuwe computer gekocht (schrijf ik nog een reviewtje over in blog) en heb er Office 365 bij gekocht. Ik heb tijdens mijn studie altijd legaal Office gehad via Surfspot, maar de laatste jaren gebruikte ik vaak torrents om Office pakketten te verkrijgen. Dit werkte vlekkeloos.

Toch knaagt er iets als ik niet betaal voor spullen die ik gebruik, en hoe ouder ik ben, hoe meer ik gewoon alles keurig in orde wil hebben.

Dus ik heb Office 365 bij Mycom gekocht gelijk met mijn nieuwe Surface Pro 3, en dat kostte me 89,99 euro uit mijn hoofd (kreeg er 5% korting op mijn Surface bij en 20§ korting op Office). Ik ging meteen hierna op vakantie, en probeerde van tevoren Office nog te installeren, maar werkte niet helaas. Nou ja, dan maar niet, dat regel ik wel bij terugkomst.

Ik kwam terug van vakantie, en heb het nog een keer geprobeerd. Werkt niet, omdat er een probleem is met de activatie van de code. Mycom zit op 45 minuten rijden (is 20 euro retour voor mij, plus 2 uur tijd)

(ik had een hoop verdere details getypt, maar Tweakers gooide net al mijn werk eruit, behalve deze eerste tekst die ik al op mijn computer had staan, dus ik ga het nu kort houden)

Mycom verschillende keren gebeld
doorverwezen naar Dixons (die konden het in de buurt oplossen)
Dixons kon me natuurlijk niet helpen en verwees me naar Mycom
Mycom begrijpt het probleem niet, en kan me nog niet verder helpen

Nu een paar dagen verder heb ik Microsoft gebeld en ze hebben me 40 minuten (!) aan de lijn gehad, maar ze kunnen het niet oplossen. Het is een anti-piraterij-maatregel om de codes ongeactiveerd te verkopen. Werkelijk? Als IETS piraterij in dehand werkt....

Mijn domme manier:
A 20 euro kosten en 2 uur tijd voor heen en weer rijden om te kopen (dit kon uit, want had het diezelfde dag nodig)
B 90 euro betalen voor product
C in totaal 60 minuten bellen (18,60 euro met mijn Simyo) (al met al 120 minuten bezig met mailen etc. erbij)
D 20 euro kosten en 2 uur tijd voor heen en weer rijden om om te ruilen
E klaar om te installeren
totaal: 150 euro en 6 uur

Piraterijmanier die ik iedereen aanraad:
A download uTorrent en Office (20 minuten)
B klaar om te installeren
totaal: 0 euro en 20 minuten

En dan zeggen ze doodleuk dat ik dit gezeik heb vanwege antipiraterijmaatregelen. niet goed.

Ik baal er nogal van, maar begrijp ook wel dat ik een uitzondering ben. Maar dat is het nou net. Er mogen eigenlijk geen uitzonderingen zijn als je goed betaald voor een product. Microsoft zou het super eenvoudig moeten hebben waarbij het niet fout KAN gaan. Vroeger met al die CD's die ik bij Surfspot kocht: ging altijd goed, werkte zelfs offline. Nu is het een feest als het goed gaat, maar een groot drama en gedoe als het mis gaat. Vreselijk.

Toch maar (weer) eens kijken naar een alternatief zoals OpenOffice etc?

Als jullie op of aanmerkingen hebben op mijn eerste blog: ik sta open voor kritiek! Ik hoop dat mensen nog een klein beetje mild willen zijn, maar als iets niet goed is, dan mag het gezegd worden :-) Volgende post wordt een stuk positiever!

Volgende: Chocomel vs. Chocomel 04-'15 Chocomel vs. Chocomel

Reacties


Door Tweakers user TeGek, donderdag 18 september 2014 23:04

Ach, ik wil je wel helpen met de issues op te lossen hoor(als je ze nog hebt. kan ik niet precies uit het blog opmaken :+ ) Kost je helemaal niets. Service van 1 van de grootste O365 leveranciers van Zakelijk Nederland ;) Als je het aanbod wilt accepteren mag je me gewoon een DM sturen.

Voor de rest een prima eerst blog pagina. beetje personelijk, beetje tech :+

[Reactie gewijzigd op donderdag 18 september 2014 23:05]


Door Tweakers user Stollie, donderdag 18 september 2014 23:07

Office 365 aanschaffen voor 10 euro had een optie kunnen wezen, maar wel duur voor een lange tijd.

Weet niet hoe veel je gebruik maakt van Word of Excel. Maar voor af en toe een documentje schrijven moet je er wel uitkomen met LibreOffice denk ik.

Door Tweakers user Wildfire, donderdag 18 september 2014 23:14

Kijk eens op je factuur. Staat daar dat de code geactiveerd is? Indien dat er staat is er bij Microsoft iets fout gegaan met de registratie van de activatie en moet je bij Microsoft zijn, je hebt dan ook je factuur die je als bewijs van aankoop kunt overleggen.

Staat er vermeld dat de code niet geactiveerd is, dan zou je lokale MyCom filiaal dat alsnog voor je moeten kunnen oplossen. Zie DM.

[Reactie gewijzigd op donderdag 18 september 2014 23:19]


Door Tweakers user Arokh, donderdag 18 september 2014 23:44

op mijn factuur staat

1x Microsoft Office 365 - Thuisgebruik Premium NL

met daaronder nog een 6 cijferige code. Meer staat er niet op qua Office. Ik heb ze via de telefoon nog wel de streepjescode doorgegeven (ze probeerden hem toen alsnog te activeren) maar dat ging dus niet.

Op dit moment is het nog niet opgelost dus. Morgen ga ik eventjes langs op goed geluk (kom een klein beetje in de buurt) dus ik neem factuur, Office kaartje en computer even mee, om te kijken of het ter plekke opgelost kan worden.

ALS het lukt, kan ik waarschijnlijk maandag pas posten, want tot die tijd heb ik geen internet wegens een weekendje weg.

Door Tweakers user Dreeke fixed, vrijdag 19 september 2014 06:48

Wat je schrijft is 1 van de redenen dat hier nu alles linux draait. Het probleem met Windows en torrents is toch de oneindige hoeveelheid gevonden gaten in Windows en bij torrents weet je niet wat ze nog meer verpakken in de zip/rar.

Linux is ook niet alles, op dit moment wilt wine niet installeren, en soms kan ik niet suspend doen (iets met ssh denk ik), Pc moet af en toe een reboot krijgen en nog meer kleine ergenissen. Maar Linux heeft geen history van gaten en alles is legaal.

Door Tweakers user Blokker_1999, vrijdag 19 september 2014 07:53

(ik had een hoop verdere details getypt, maar Tweakers gooide net al mijn werk eruit, behalve deze eerste tekst die ik al op mijn computer had staan, dus ik ga het nu kort houden)
Kleine tip mbt tweakblogs: je blog niet typen op het tweakblog formulier. Bereid deze voor in een tekstverwerker (al was het kladblok) heb je vaak ook nog de toegevoegde waarde van een spellchecker.

Door Tweakers user KillerAce_NL, vrijdag 19 september 2014 08:12

Je hebt een licentie en dus betaald voor het produkt.
Crack hem gewoon zodat ie werkt, ben je echt niet voor te vervolgen...

Door Tweakers user himlims_, vrijdag 19 september 2014 08:54

vraagje; waarom Microsoft Office? is dat een moetje?

Door Tweakers user TIGER79, vrijdag 19 september 2014 10:32

himlims_ schreef op vrijdag 19 september 2014 @ 08:54:
vraagje; waarom Microsoft Office? is dat een moetje?
compatibliteit is wel erg leuk... Uitwisselen met andere pakketten (libreoffice enz) werkt toch niet echt naar behoren, alle opmaak naar de klote enzo... Dan moet je blijven saven in Word97 formaat maar dan mis je al de ontwikkelingen sindsdien... Bij ons blijft het een drama aangezien we met windows, mac's en linux-bakken werken :(

Door Tweakers user Arokh, vrijdag 19 september 2014 12:48

Leuk dat jullie zoveel reageren!

Inderdaad, Office heb ik nodig voor mijzelf, maar ook voor mijn werk. Daar kan ik niet in kiezen, en na jaren en jaren WordPerfect (tot versie 10 geloof ik in Nederlands) aangehangen te hebben, vind ik nu Office (als het werkt) erg prettig werken.

Linux heb ik wel eens geprobeerd, maar heb momenteel niet de tijd om het echt naar mijn hand te zetten en onder de knie te krijgen. De hoeveelheid opties en keuzemogelijkheden kunnen ook afschrikken.

Daarnaast is mijn eco-systeem op Windows ingericht. De PC, mijn telefoon (Nokia 1320) en Surface Pro 3 tablet/computer zijn allemaal versie 8.1, en heerlijk compatible met elkaar. Ik vind het (kleine onzinnige details) bijvoorbeeld leuk dat wanneer ik op mijn telefoon (of ander apparaat) de achtergrond of themakleur wijzig, het automatisch naar al mijn apparaten geschoven wordt. Dat zijn dingetjes waar ik dan weer vrolijk van wordt :-)

Ook is dat ecosysteem mijn reden om Office 365 te kiezen, vanwege de goede integratie op mijn Lumia en Surface.

Trouwens, ook One-Note vind ik (vooral met mijn pen erbij) echt een fantastisch pakket! SUPER.

Ik kan best veel dingen opnoemen die ik geweldig vind, en waar ik me aan gestoord heb bij andere platformen (iOS en Android bijvoorbeeld). Als je eenmaal tevreden bent is het lastig weer te veranderen :-)

Ik ga vanmiddag langs Mycom, en zal maandag updaten of het gelukt is!

Door Tweakers user W.Zijlstra., vrijdag 19 september 2014 12:50

Probeer WPS office anders eens als geen zin hebt in office kosten :-)

Werkt erg goed, ook met .docx bestanden e.d.

Gratis :http://www.wps.com/office-for-windows/

Door Tweakers user rty, vrijdag 19 september 2014 19:05

Toch vreemd. Ik had altijd het idee dat Microsoft redelijk soepel was met zulke dingen. Ik weet dat vroeger(naja 5 jaar terug) iemand brutaal heeft gebeld naar Microsoft en zo een illegale versie geactiveerd kreeg, dit deed Microsoft waarschijnlijk puur om niet het risico te lopen dat ze legale klanten tekort doen.
In dit geval zouden ze Łberhaupt moeten weten wat te doen als er een klant belt die geen product key in de doos heeft. Normaliter heb ik Microsoft wel redelijk hoog zitten als het op software en support aankomt, maar dit komt toch wel amateuristisch over. Niet eens het punt dat ze het niet kunnen oplossen maar dat het zo lang duurt.

Benieuwd hoe dit afloopt. Laat het ons weten!

Door Tweakers user ucsdcom, vrijdag 19 september 2014 20:11

Succes met activeren! Ik ken je frustratie: als je alles legaal doet kom je soms dik in de problemen en geen firma die je helpt. Of het nu microsoft is, of de nieuwste TomTom kaart, als je ze voor flink wat geld per jaar koopt,mdan moet je blijkbaar op de blaren zitten. Echt heel raar. Wel prettig om te weten dat Nederland toch in ieder geval 2 betalende gebruikers kent ;)

[Reactie gewijzigd op vrijdag 19 september 2014 20:11]


Door Tweakers user amas, vrijdag 19 september 2014 20:46

Ik heb toevallig Office 365 deze week aangeschaft. Wat een verademing. Eindelijk van dat gezeur af met zoeken, KMS activatie, cracks/virus etc... Via de microsoft store staat hij aan je account gebonden. Oftewel, inloggen klikken op installeren 5 min wachten klaar. 2 licenties tegelijk, §79 (krijg je ook een §25 kortingscode bij), je krijgt 4 jaar lang alle Office updates (Dus ook de nieuwe Office16) 60 skype minuten en 1TB (!) Onedrive opslag. Ik vind het echt ideaal. En ik stap dan ook helemaal af van piraterij. MS laat zien hoe het moet imo. :*)

Door Tweakers user WoutervOorschot, maandag 22 september 2014 21:32

Je hebt al betaald, dus ik zie werkelijk geen probleem met een combinatie van thepiratebay en microsoft toolkit. Heb ik ook gedaan na een herinstallatie van windows op mijn tablet, die was preactivated, ik heb er 3 verschillende serials uitgesleept(registry en twee tooltjes) maar ze werkten geen van allen, dan vind ik niet dat het nog illegaal is te noemen.

Door Tweakers user Arokh, dinsdag 23 september 2014 10:25

ucsdcom schreef op vrijdag 19 september 2014 @ 20:11:
Succes met activeren! Ik ken je frustratie: als je alles legaal doet kom je soms dik in de problemen en geen firma die je helpt. Of het nu microsoft is, of de nieuwste TomTom kaart, als je ze voor flink wat geld per jaar koopt,mdan moet je blijkbaar op de blaren zitten. Echt heel raar. Wel prettig om te weten dat Nederland toch in ieder geval 2 betalende gebruikers kent ;)
haha ja inderdaad. Ik weet nog dat ik jaren terug mijn eerste PocketPC kocht (een Toshiba E400) voor 555 euro puur en alleen voor TomTom. Daar kwam een EU kaart bij voor 189,99 euro. Dus ik was zo'n 750 euro kwijt voor mijn eerste TomTom. Een jaar later had ik een probleem met een upgrade (weer iets van 100 euro uit mijn hoofd) en toen ik de helpdesk belde waren ze absoluut niet van plan me te helpen. MAAR: ze adviseerden me om het illegaal erop te zetten (zonder product key) want dat werkte ook perfect!

Echt waar. Dat is ook klantenservice. Ergens. Beetje vreemd, maar ik was keurig betalende klant, en blijkbaar was dat de makkelijkste manier om het op te lossen :-)

Door Tweakers user Arokh, dinsdag 23 september 2014 10:26

amas schreef op vrijdag 19 september 2014 @ 20:46:
Ik heb toevallig Office 365 deze week aangeschaft. Wat een verademing. Eindelijk van dat gezeur af met zoeken, KMS activatie, cracks/virus etc... Via de microsoft store staat hij aan je account gebonden. Oftewel, inloggen klikken op installeren 5 min wachten klaar. 2 licenties tegelijk, §79 (krijg je ook een §25 kortingscode bij), je krijgt 4 jaar lang alle Office updates (Dus ook de nieuwe Office16) 60 skype minuten en 1TB (!) Onedrive opslag. Ik vind het echt ideaal. En ik stap dan ook helemaal af van piraterij. MS laat zien hoe het moet imo. :*)
klopt, maar als je het dan NIET werkend krijgt is de frustratie toch groot. Maar dat is inderdaad allemaal exact de reden dat ik het gewoon eerlijk wilde. Als je een tabletcomputer voor 1319 euro koopt, kan die paar euro voor Office er ook nog wel af toch? En ik gebruik het dagelijks, dus dat kan wel uit.

Door Tweakers user Arokh, dinsdag 23 september 2014 10:32

rty schreef op vrijdag 19 september 2014 @ 19:05:
Toch vreemd. Ik had altijd het idee dat Microsoft redelijk soepel was met zulke dingen. Ik weet dat vroeger(naja 5 jaar terug) iemand brutaal heeft gebeld naar Microsoft en zo een illegale versie geactiveerd kreeg, dit deed Microsoft waarschijnlijk puur om niet het risico te lopen dat ze legale klanten tekort doen.
In dit geval zouden ze Łberhaupt moeten weten wat te doen als er een klant belt die geen product key in de doos heeft. Normaliter heb ik Microsoft wel redelijk hoog zitten als het op software en support aankomt, maar dit komt toch wel amateuristisch over. Niet eens het punt dat ze het niet kunnen oplossen maar dat het zo lang duurt.

Benieuwd hoe dit afloopt. Laat het ons weten!
Klopt, ik had ze er ook erg hoog mee zitten. Ik heb een keer de PC van mijn vrouw omgekeerd (moest er iets vervangen) en was vergeten dat er zo'n dongel voor de muis inzat. Die brak mooi af, en de muis was dus onbruikbaar geworden. Ik heb Microsoft gemaild (dat het mijn eigen schuld was en of ze een losse ontvanger verkochten, want het was niet de goedkoopste muis en nog maar een jaar oud, en dat ik in het gezin 5 Lumia telefoons gebruikte, het kon geen kwaad dat erbij te melden dacht ik) en ik kreeg 2 dagen later een mailtje dat ze het hadden opgelost voor me. Ik wist nog niet wat ze bedoelden, maar 's middags ging de bel en was er een pakketje: een prachtige gloednieuwe muis voor mijn vrouw, exact dezelfde als ze daarvoor had gehad!

TOP SERVICE was dat toen. Echt een opsteker, en ik spreek ook zelden meer kwaad over Microsoft (en dat soort acties leidden er toe dat ik nu weer Lumia heb, en zelfs de Surface heb gekocht!)

Door Tweakers user Arokh, dinsdag 23 september 2014 10:32

OK, Mycom heeft nog niets gehoord van hun interne melding bij hun leverancier (was volgens hen gewoon Microsoft zelf) dus het ging lang duren.

Ze hebben het op een andere manier opgelost, en daar geef ik ze credit voor! Ze hebben mijn code ongeldig verklaard en hebben me een nieuwe code opgestuurd die ik morgen in de brievenbus ontvang. Hij heeft me net per email mijn code alvast doorgestuurd, zodat ik vandaag al kan activeren.

Zo loopt het toch nog met een sisser af! Eind goed al goed :-)

Reageren is niet meer mogelijk